KUKKASIA TERASSILLE

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Täällä on ollut oikein kiva viikonloppu. Lapset lähtivät mummilaan perjantaina yökylään ja palasivat vasta eilen illalla. Saimme kaivattua kahdenkeskistä aikaa ja kävimme ulkona syömässä. Tutussa ravintolassa valitsee usein tuttua ja turvallista, mutta nyt kokeilin kerrankin uutta! Lauantaina kierreltiin kaupungilla ja hain puutarhalta uusia kukkasia terassia sulostuttamaan.

 
Ne jotka minut paremmin tuntevat tietävät, että olen tai ainakin olen ollut armottoman huono kukkasten kanssa. Nyt nämä hommat ovat alkaneet kiinnostaa, mutta turvauduin silti niin kukkasten valinnassa kuin istutuksessakin kokeneempien apuun. Puutarhan myyjän suosituksesta päädyin valitsemaan matalaan harmaaseen ruukkuun mehikasveja sekä kahta muuta lajiketta, joita nimiä en surukseni muista. Pinkin kukkasen luvattiin kukkivan aina heinäkuun lopulle asti ja tuo tumman violetti ei kuki lainkaan. Nämä pärjäävät auringossa ja kastelunkaan kanssa ei ole niin tarkkaa. Tiedätkö sinä nimeä?


 
Istutuspuuhissa auttoi äiti tai oikeammin hän hoito homman kokonaan. Lapioksi lainattiin lasten omaa, koska omat välineet ovat vielä anoppilassa. Ensi kerralla uskon osaavani tehdä saman itsekin. Ja myös ne seuraavatkin, suunnitelmissa olevat puiden istutukset. Muitakin suunnitelmia pihan varalle on, mutta niiden toteutus menee luultavammin ensi kesälle tai ainakin syksymmälle. Voisin silti listata ajatuksia teille jo ennakkoon. Hyvää sunnuntain jatkoa!

2 kommenttia :

  1. Kaunista! Pitääkin lähteä mehikasvikauppaan, ovat sen verran tyylikkään näköisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mehikasvit ovat kyllä hyvä valinta, helppohoitoisia ja kauniita. :)

      Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |