RUOKAPÖYDÄN YLLE VALAISIN

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Monia sisustuksellisia kysymysmerkkejä löytyy kotoa ja yksi niistä on ruokailutilan valaisin. Vanhan kotimme Lokki-valaisin muutti uuteen kotiin huhtikuulla, koska se oli liian siro nykyiseksi ruokapöydän valaisimeksi. Näin ollen uusi valaisin on haussa. Kesällä valoa ei oikeastaan edes kaipaa, sillä keittiö-olohuoneen isot ikkunat pitävät huolen valoisuudesta. Syksyllä tilanne on luonnollisesti eri.

 
 
Yksi iso, iso haave on tuo yllä olevan kuvan valaisin. Kuvitelkaapa se alle olevassa kuvassa ruokapöydän ylle.

 
Olen niin sokea tuolle ajatukselle, että en edes näe muita vaihtoehtoja. Mutta voi miksi sen pitää olla niin kallis. Sen vuoksi on pakko miettiä toista ratkaisua. Tuohon sopisi mielestäni klassinen, tumma, amerikkalaista runsautta henkivä valaisin. Tai jokin toinen moderni kattokruunu. Yksi vaihtoehto olisi myös rosoisempi, teollinen valaisin kontrastia tuomaan.
Kuva 1 / 2
 
Ehkäpä jompikumpi kuvankaltaisista valaisimista voisi toimia? Oikeanpuoleista Lightyearsin Caravaggio -valaisinta saa kiiltävänä valkoisena sekä mattapintaisena valkoisena, vaalean harmaana, tumman harmaana ja mustana. Kokoa on kolmea ja meille voisi sopia yksi iso P3 tai kaksi keskikokoista P2 -valaisinta. Kertokaapa mielipiteitä ja toki saa ehdottaa jotakin ihan toistakin mallia!
 

8 kommenttia :

 1. Sinulla tosiaan pähkinä purtavana ja kyseessä on vielä kotinne silmiinpistävä yksityiskohta. Antaisin ääneni tuolle mustalle vasemman puolen mustalle vaihtoehdolle. Teillä on niin kauniin avaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! :) Tuo tumma on hyvin saman oloinen kuin olohuoneen lattiavalaisin. Onko se sitten hyvä vai huono, siinä toinen pähkinä purtavaksi!

   Poista
 2. Tuo Flopin kruunu on kyllä upea. Se oli pitkään meillä myös ykkösvaihtoehto, mutta Tom Dipolin Pipet vei voiton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihaillut teidän Dixoneita. Yksi hyvä vaihtoehto meillekin! :)

   Poista
  2. Voihan tabletti, joka mielestään osaa kirjoittaa minua paremmin ja tuloksena on Flopit ja Dipolit :).

   Poista
  3. :D Nää autocorrectit luulee usein olevansa oikeassa!

   Poista
 3. Ruokapöydän valaisin on kyllä yksi hankalimmista hankinnoista. Vielä kun tuo tila on niin suuri, että valaisimeltakin vaaditaan kunnolla kokoa. Secto Designin Octolla olisi tarpeeksi kokoa, mutta ehkä se on vähän nähty...? Viimeisessä kuvassa vasemmalla oleva musta voisi olla todella hyvä vaihtoehto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) Octo on meille turhan skandinaavi. Jotakin särmää sisustukseen olisi kiva valaisimella saada. Musta on hyvä, mietin vain onko liian samanlainen olohuoneen lattiavalaisimen kanssa.

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |