KIRJOJEN LUKEMISESTA

perjantai 20. marraskuuta 2015

Harmaata säätä täällä Satakunnassa on jatkunut ehkä vajaa kaksi viikkoa, niin kaunis on syksy ollut. Kesällä kerätyt aurinkovarastot ovat kuitenkin jo ehtymään päin ja olo on kyllästynyt. Tätä kevään lasta ei ole näköjään yksinkertaisesti luotu pimeämpää vuodenaikaa varten. Lohtua tarjoaa äkkilähtöjen selailun ohella kirjat.

 
 
Olen vähän sellainen kausilukija. Saattaa mennä monta kuukautta, puolivuottakin, etten lue yhtään kirjaa ja toisaalla ahmin viisi kirjaa putkeen. Hyvä kirja tempaisee usein niin lujasti mukaansa, että kuljen sen kanssa joka paikkaan. Ellei lapsia olisi, voisin hyvin pötköttää koko päivän sohvalla kirjan parissa. Ehkä muistan syödä, ehkä en. Ja jos muistan, olisi kirja mukana myös ruokapöydässä. Tässä arjessa se oma rauhallinen lukuhetkensä on kuitenkin vasta silloin, kun lapset ovat nukkumassa.

 
Tällä hetkellä menossa on Kristine Barnettin Ihmeellinen mieli. Kirja kertoo pienestä pojasta, jolla todetaan autismi ja josta myöhemmin kasvaa maailman älykkäin poika. Valitsin kirjan puhtaasti ammatillisessa mielessä. Lainalapsistani eli työssä tapaamistani terapialapsista löytyy myös autismin kirjoa ja ajattelin, että kirja auttaisi ymmärtämään paremmin, mitä lapsi ajattelee. Yöpöydällä odottaa sitten jo vuoroaan KonMari. Se paljon puhuttu siisteyden ja organisoinnin käsikirja. Katsotaan löytääkö valmis minimalisti elämäänsä jotakin uutta näkökulmaa. Näissä merkeissä toivottelen leppoisaa viikonloppua! Täällä luvassa pikkujouluja ja päivä aloitetaan piknikristeilyllä. Sinne en taida tohtia kirjaa ottaa mukaan. ;) Menoa voi seurata instagramin puolella.
 
// Currently reading The Spark By Kristine Barnett. KonMari is waiting to be next.

2 kommenttia :

  1. Tuo Kristinen kirja on kyllä hyvä ihan "elämäntaito-oppaanakin" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta. Monia hyviä viisauksia, jotka pätevät erilaisiin elämäntilanteisiin. :)

      Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |