POHDINTAA

perjantai 23. elokuuta 2013


Tässä se sitten olisi viimeinen versio meidän uuden talon pohjapiirroksesta. Rajasin hiukan pois molemmista talon päädyistä, koska tuntuu, että koko pohjaa en halua täällä blogin puolella paljastaa. Alamme liikkua lähellä lopullista piirrosta. Muistattekin ehkä, että talo on kaavoitettu kaksi kerroksiseksi ja sen vuoksi kuvan vasemman reunan makuuhuoneiden ja wc:n päälle on tarkoitus rakentaa parvi, eräänlainen monitoimitila, niin kuin arkkitehtimme asiaa kuvasi.
 
Muutamia kysymysmerkkejä on kuitenkin vielä mielessä ja toivon, että ehkäpä teiltä lukijoilta saisi jotakin vinkkiä. Ensinnäkin taloon on piirretty nyt vain yksi vessa. Pärjääkö yhden wc:n turvin arjessa? Kodinhoitohuoneen ja teknisen tilan rajalle olisi mahdollista tehdä wc, mutta se pienentää huomattavasti kodinhoitohuoneen kaappitilaa. Toinen iso askarruttava asia on meidän makuuhuoneen koko. Pitäisikö sitä kuitenkin hieman kasvattaa, jotta sinne saisi mahtumaan pienen tuolin tai kenties sen kauan haaveilemani HAY:n naulakon. Kolmas iso kysymys koskee keittiötä ja sen ikkunanäkymää pihan puolelle. (Piha sijaitsee siis oikealla puolen kuvaa katsoessa.) Nyt pihan puolelle aukeaa 80x220cm korkea ikkuna, mutta mietin, että pitäisikö välitilassa olla kenties vielä ikkuna tai pitäiskö jopa jättää yläkaapit kokonaan pois seinustalta ja sijoittaa tilaan isompi ikkuna.
 
Kertokaahan, mitä mieltä te olette? Me haudutellaan ratkaisuja automatkalla Keski-Suomeen. Tiedossa hullun sukuni tempaus osallistua 24 tunnin juoksukilpailuun. :) Onneksi ei tarvitse sentään yksin juosta.
 
Nyt leppoisaa viikonloppua ruudun toiselle puolen!

8 kommenttia :

 1. Hei,
  päädyin ensimmäistä kertaa blogiisi, mutta kysymykset olivat niin mielenkiintoisia, etten malta olla heti kommentoimatta :)

  Toinen vessa? Kyllä. Suurempi makuuhuone? Kyllä. Näihin kysymyksiin ole minusta kuin yksi ainoa vastaus. Kun jo kahden hengen taloudessakin kaksi vessaa tuntuu välillä ihan välttämättömältä, niin suuremmassa perheessa se on jo ihan ehdoton. Sitten 8,5 m2 on aika pieni makuuhuone ainakin parisängylle. Olisihan se kiva, että siellä olisi joku tuoli (tai se naulakko :) ), johon voi vaikka sängynpeitteen laskea (jos sellaista käyttää).

  Keittiön ikkunakysymys ei sitten olekaan yhtä selvä. Se että korvaisi osan kaapistoja isommalla ikkunalla, riippuu varmasti kaappien ja säilytystilan määrästä eli onko siitä vara karsia. Tuossa kun ei nyt näy tuota talon päätyä, niin ei näe, kuinka paljon ikkunoita siellä on ja paljonko keittiöön jo tulee luonnonvaloa - joko tarpeeksi vai olisiko vielä tilaa lisäikkunalle.

  Tulipas pitkä kommentti - toivottavasti oli jotain asiaakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Monta hyvää juttua ja olen kanssasi aika monesta yhtä mieltä. Toinen vessa on suunnittelun alla ja totta makuuhuoneeseen voisi ajatella lisätilaa. Meillä on nyt makuuhuoneessa 12 neliötä + suurinpirtein saman kokoinen vaatehuone kuin uudessakin ja nyt tilaa on minusta hiukan turhaan. Ehkä jokin kultainen keskitie.

   Ah, totta. Olinpa hölmö kun rajasin sen noin. En tullut ajatelleeksi. Sivusta tulee kyllä vielä yksi iso ikkuna, joka tuo valoa. Sen puolesta ikkunoita ei siis tarvittaisi. Mietityttää vain, että riittääkö tuo yksi ikkuna, jos voi esimerkiksi valvoa poikien touhuja. Kiitos vielä Sinulle!

   Poista
  2. Kiva jos osasin jotain hyödyllistä kommentoida :) Omiin juttuihin aina sokeutuu, kun niitä tarpeeksi pyörittelee ja ulkopuoliset silmät pystyvät sitten näkemään asioita erillä lailla.

   Tosiaankin, hyvä makuuhuoneen koko on varmaan jotain 8,5 ja 12 väliltä :) Tuossa keittiön ikkuna-asiassa kannattaa varmaan miettiä ihan omien käytäntöjen kautta; missä kohtaa keittiötä enimmäkseen tulet puuhailemaan, onko siitä näkymä pihalle ja millä puolella pihaa lapset tulevat touhuilemaan. Siinäpä se palapeli onkin ratkaistavaksi :)

   Poista
  3. Juuri näin. Sokeutuminen tapahtuu erittäin helposti. Tilasin itse asiassa juuri tänään ajan keittiösuunnitteluun, josko sieltäkin saisi jotakin osviittaa, miten ne ikkunat kannattaisi sommitella. Takapihan puolella lapset juuri leikkivät ja sen vuoksi näkymä sinne saisi olla mielestäni esteetön. Katsotaan, miten asiat ratkeavat. :)

   Poista
 2. Itse laittaisin toisen vessan, kun päitäkin perheestä löytyy ja lapset kuitenkin kasvaa nopeasti niin muutaman vuoden päästä voi olla erittäinkin tarpeellinen!!

  Keittiöön valoa :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, itsekin alan kyllä kallistua sille kannalle. Miten sitä tohtikin kyseenalaistaa, että pärjäisi yhdellä. ;)

   Poista
 3. Hei, eksyin tänne blogiisi ja rakennusjuttuja juuri itsekin miettivänä selasin sen osaston läpi. Aika samoilla linjoilla olen kuin edelliset. Mielestäni kaksi vessaa pitää olla. Makuuhuone onkin sitten tottumuskysymys. Meillä on piirretty makuuhuone 13,5 neliötä ja vaatehuone makuuhuoneen yhteydessä 6 neliötä. Minä kaipaan tilaa lipastolle ja tuolille makkariin.

  Tervetuloa vastavierailulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saatiin juuri lähtemään korjatut kuvat arkkitehdille. Päädyttiin kahteen vessaan ja fiilattiin myös makuuhuonetta. Meillä on nykyisessä makkarissa noin 13 neliötä ja reilun neljän neliön vaatehuone. Tuumattiin miehen kanssa, että se on meille "liikaa", kun eipä sitä aikaa siellä kuitenkaan vietä. Saatiin sen verran kuitenkin uuteen makkariin lisätilaa, että se tuoli ja lipasto meillekin mahtuvat. Niistä kun itsekin pidän! :)

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |