Arkkitehdin valinta

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Toisemme talomme suunnittelussa on vihdoin tapahtunut jotakin konkreettista. Muutamia viikkoja sitten päätimme vihdoin lopettaa jahkailut ja annoimme talon pohjapiirroksen suunnittelun ulkopuolisen käsiin. Tuntui, että olimme ajatustemme kanssa tulleet umpikujaan. Kaupungin rakennustoimen kanssa ehdimme istua useita kertoja yhdessä miettien, millaisen talon tontille saa rakentaa. Kun sitten lopulta annoimme periksi ja päätimme laittaa arkkitehdin asialle, ratkesi samalla toinenkin harmaita hiuksia aiheuttanut ongelma. Nimittäin rakennuskaavassa mainittu roomalainen luku kaksi.
 
Arkkitehtimme ilmoitti heti kättelyssä, että piirretään talo, joka on julkisivultaan 2-kerroksinen, mutta sisältä yksikerroksinen. Toisin sanoen ulkoseinät ovat sellaiset, jotka myöhemmin mahdollistavat toisen kerroksen rakentamisen, mikäli näin haluaa. Esitetään siis varaus, mutta sitä toista kerrosta ei ainakaan nyt rakenneta. Tuntui, että kivi putosi sydämeltä, sillä tämän asian kanssa on tahittu. Me kun haluamme rakentaa talomme yhteen tasoon.
 
Nyt olen kokoamassa arkkitehdillemme muutaman ideakuvan kansiota, millainen talo ulkonäöllisesti ja pohjaltaan meitä itseämme miellyttää. Tähän kokosin muutaman kuvan kollaasin (kuvat lainattu), jotka ulkoapäin kuvaavat sellaista tyyliä, mitä uudelta kodiltamme toivomme.
 
 
Avainsanoja ovat isot ikkunat, lapekatto, loft-tyyli, moderni, perkola /osaksi katettu terassi, tummat ikkunanpielet ja valkoinen rappaus valkoisin puutehostein. Saa nähdä sitten, miten hyvin arkkitehtimme osaa niputtaa nämä asiat. :) Valmiita kuvia hän on luvannut touko-kesäkuussa.
 
Tästä talosta tulee siis hyvin erilainen kuin nykyisestämme, mutta tämä on pääosin rakennuskaavan sanelemaa. Tietysti en laita pahakseni, sillä kyllä tämä vastaa tällä hetkellä hyvin pitkälti ulkoisesti unelmataloa. Valitettavasti joiltakin osin joudutaan tekemään budjettiratkaisuja ja sen vuoksi talosta ei esimerkiksi tule 200 tai edes 150 neliöistä. ;)
 
Millainen on teidän unelmatalo? (kuvat lainattu Jämerä, Asuntomessut, Jukka, Lammi)
 
 

8 kommenttia :

 1. Onpas hienoja! Tässä vaiheessa en voi edes haaveilla omakotitalosta, mutta jos voisin, niin ilman muuta valkoinen kivitalo isoilla ikkunoilla ja terasseilla jne. Yhden talon olen entisessä elämässä rakentanut ja jos toisen joskus saan, olisin paljon paljon viisaampi. Rakennusvaiheessa kun ei ensikertalainen osaa hahmottaa ihan kaikkia tarpeita ja pikkuseikkoja, jotka ovatkin sitten suuria juttuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisesta kivitalosta haaveillaan meilläkin - tosin pääkaupunkiseudulla ne ovat lähes poikkeuksetta kaksikerroksisia, kuten nykyinen paritalommekin on (meille ihan toimiva ratkaisu). Bongasimme juuri pari uudiskohdetta, jotka tuntuvat niin kiinnostavilta, että on ihan "pakko" aktivoitua ja hankkia vähän lisätietoa... Ehkä munkin blogista tulee vielä taloblogi, jos hyvin käy :-)

   Poista
  2. Itsekin ajattelin olevani 'besser wisser', joka tietää, mitä haluaa, mutta niin vain mieli muuttuu. Suuria muutoksia en pohjapiirroksen osalta kaipaa, mutta kiintokalusteet ja ulkonäkö muuttuvat uuden osalta. :)

   Poista
  3. Hekku, voi toivottavasti teilläkin tärppää. Tää on kivaa puuhaa! :)

   Poista
 2. Mä haluaisin 60-70 (3h+k) neliöisen oman kerrostaloasunnon!!! <3 <3 My dream <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jonain päivänä onnistaa. Unelmat ovat kivoja. :)

   Poista
 3. Hyvä idea arkkitehdiltä - nyt täyttyvät sekä teidän toiveet että kaavan vaatimukset.

  Jos realistisesta unelmatalosta puhutaan niin sellainen meille toivottavasti pikapuoliin rakentuu eli yksikerroksinen, moderni puutalo, jossa on avarat tilat ja muutamia kivoja yksityiskohtia. Jos taas budjetti ei asettaisi rajojaan, unelmatalossani olisi ehdottomasti pihasauna, ulkoporeallas ja tontti saisi mieluusti olla jossain meren äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TOden totta, niin olisi meidän talo meren rannalla. Ja mielellään pihasauna, niin ei tarvitsisi edes erillistä mökkiä. Uima-allas tai poreallas olisi ehdoton. Sellaisen haluaisin jo uuteen kotiimme, mutta voipi olla, että ainakin aluksi jää haaveeksi. :)

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |