KÄVIKÖ PAHASTI?


Törmäsin alkuviikolla sosiaalisessa mediassa Kävikö pahasti? -kampanjaan, jonka taustalla on Lentoaskeleita -blogin Rosanna. Kampanjan viesti kuuluu näin: Eli aloitetaan yhdessä taistelu välinpitämättömyyttä vastaan. Kampanjan sanomana on välittää viestiä, että me yhä avaamme ovet pyörätuolissa istuvalle tai rattaiden kanssa kulkevalle, autamme kaatuneen pystyyn ja keräämme tämän tavarat maasta, kysymme kävikö pahasti. Soitamme ambulanssin jos yhtään epäilemme jonkun sitä tarvitsevan, ja jäämme odottamaan että se löytää perille. Tämän kampanjan tarkoituksena on leivittää sitä ihmisyyttä, mikä jokaiselta kuuluisi tulla refleksinomaisesti selkärangasta tällaisissa tilanteissa. Käyttäydytään me niin, että meidän lapset eläisivät maailmassa jossa bussin lattialle makaamaan jätetyt vanhukset olisivat täysin absurdia ajatus. 
Haastan omalta osaltani lukijat ja kanssabloggarit. Osallistu mukaan kampanjaan postaamalla "Kävikö pahasti?" -logo blogiisi ja vaikka ylläoleva tekstipätkä tai tiivistä asia omin sanoin: tyyli on vapaa, asia tärkeä.  Voit linkittää alkuperäisen tarinan ja kommentit, tai kertoa postauksessa myös omia kokemuksiasi auttamistilanteista tai törmäämistäsi auttamatta jättämis-tilanteista, tarkoitus on herättää ajatuksia ja keskustelua. Jos sinuakin kiukuttaa ihmisten välinpitämättömyys, niin sinulla ei tarvitse olla blogia osallistuaksesi, sillä voit jakaa kampanjan viestiä eteenpäin myös sen facebook -sivujen kautta.
Valitettavan usein sitä itsekin kohtaa ihmisten välinpitämättömyyttä, tehtävän joko itselle tai toisille. Minulla on sukulaisia Atlantin takana ja eritoten aina heidän luona vieraillessani minua alkaa ärsyttää suomalaisten uppiniskaisuus, sisäänpäinkääntyneisyys ja juurikin se välinpitämättömyys. Muutama muukin adjektiivi tulee mieleen, mutta se ajaa ehkä ohi tämän kampanjan tarkoituksesta. Kaipaan aitoa välittämistä toisesta ihmisestä, niitä pieniä huomionosoituksia. Avataan ovi vanhukselle tai pakataan se kauppakassi, autetaan kadulle levinneiden tavaroiden keräämisessä, luodaan yhteisen pihatien lumet, haetaan napurinkin posti tai vaikka annetaan tietä jalankulkijalle. Kaiken kiireen keskellä huomioitaisiin, että tähän maailmaan mahtuu jonkun toisenkin napa. Välitetään yhdessä.

4 kommenttia