KUVAAMISEN ILOSTA

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Tiedä sitten kumpi ruokkii kumpaa, valokuvaaminen bloggausta vai bloggaaminen valokuvausta, mutta olen huomannut innostuvani entistä enemmän valokuvaamisesta. Minulle aukot, ISO-arvot ja objektiivit ovat osittain vieläkin täyttä hepreaa, mutta se ei menoa haittaa. Talvella hankkimamme Olympuksen PEN E-PM1 on osoittautunut kivaksi kuvauskaveriksi. On helppo käyttää, kuvausjälki on mukavaa katsella ainakin niiltä osin, kun se on kamerasta kiinni ja kameran hintakaan ei päätä huimannut. Pakko myöntää silti, että nälkä kasvaa syödessä. Ensi hätään, ennen kuin edes tosissaan alkaa haaveilla esimerkiksi eräästä tietystä Canonin EOS 6D:stä tai vaihtoehtoisesti Olympuksen PEN-sarjan uudesta E-P5 kamerasta tai OM-D -sarjan kameroista, voisi tutustua valokuvaamisen saloihin ja aloittaa tuosta kameran käyttöohjeesta. ;) Uskon, että uskollinen kuvauskaverini kätkee sisälleen monta niksiä, joita se ei ole vielä paljastanut.

Talvella kameraa hankkiessani en ymmärtänyt ollenkaan, kuinka koukuttavaa puuhaa tämä voi olla. PENin ehdottomia etuja on sen pieni koko, jonka vuoksi se on helppo napata mukaan reissun päälle. Tämä on harrastus, josta ei varmasti koskaan saa tarpeekseen. Jos nyt olisin valitsemmassa uutta kameraa, olisin kertaheitolla satsannut vieläkin parempaan. Mutta muut projektit ajavat uuden kameran edelle tällä hetkellä, joten taidanpa iltalukemiseksi valita tänä iltana Läckbergin sijaan sen käyttöoppaan. :) Innostutaanko siellä valokuvauksesta?

4 kommenttia :

 1. Todella kauniita kuvia!! Valokuvaus on täälläkin haavena, siis kunnon sellainen. :) Järkkäri olisi ihana, nyt toistaiseksi kuitenkin mennään vielä digikameralla. Sinulla on kyllä silmää ottaa kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Digikameralla sitä itsekin joskus aloitin. :)

   Poista
 2. Kieltämättä. Oma kuvaustaitoni on vielä lapsen kengissä, mutta intoa sen opetteluun riittää kyllä. Bloggaus on lisännyt kuvausintoani entisestään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika lapsen kengissä itsekin olen, mutta onneksi harjoittelemalla oppii! :)

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |