KEITTIÖLUONNOKSIA

maanantai 14. lokakuuta 2013

Kuukausi takaperin häärättiin ahkerasti uuden talon keittiösuunnitelmien kimpussa ja nyt minulla on näyttää kuviakin. Päästiin lopulta Puustellin kanssa yhteisymmärrykseen hinnasta (kiitos mieheni peräänantamattoman tinkaajan luonteen) ja niin kaupat solmittiin. Uusille lukijoille taustaa valottaakseni: Emme siis kilpailuttaneet muita, koska edellisen talomme keittiövertailu oli vielä tuoreessa muistissa (suurpirteinen hinta-laatusuhde). Toiseksi haimme nyt keittiöömme korkeakiiltovalkoista ovea ja Puustellin korkeakiiltovalkoinen ovi on maalattua MDF-levyä, jonka kanttinauha on laserpoltettu. Ajan kanssa nauha ei siis lähde kirpoamaan, vaikka oven laittaisi uuniin (joskin kuka niitä etulevyjä paistaa?). :) Kolmanneksi meillä on jo yksi hyvä kokemus Puustellista taustalla. Nämä siis vaikuttivat suurelta osin päätöksentekoon ja kun vielä hintakin saatiin kohdilleen, oli lopullinen päätös valmis.
 
Mutta nyt niihin kuviin. Elokuussa pohdittiin talon pohjapiirroksen yhteydessä keittiön ikkunasijoittelua. Otin yhteyden keittiösuunnittelijaan ja yhteispalaverin jäljiltä hän piirsi meille tällaisen keittiön.
 


Tykästyttiin keittiön suoraviivaiseen linjaan ja saarekkeeseen. Joitakin kompromisseja jouduttiin tekemään, mutta ei mitään sellaista, minkä kanssa ei tulisi toimeen. :) Yksi asia jäi kuitenkin askarruttamaan. Nimittäin edelleen tuo nyt välitilassa oleva ikkuna. Ikkuna on 80cm korkea ja 180cm leveä. Jääkö ikkuna kuitenkin melko matalalle, joutuuko kurkkimaan alaspäin halutessaan näkymän takapihalle? Haluamme vaivattoman katseluyhteyden takapihalle. Lasten leikkejä tarvitsee hieman vielä seurata ja pidän tässäkin kodissamme siitä, että minulla on vaivaton näköyhteys kummallekin puolelle pihaa. Yläkaappien toisenlainen sijoittelu mahdollistaa sen, että ikkunaa isonnettaisiin. Niinpä käännyn jälleen teidän puoleenne, mitä mieltä olette, millainen ikkunaratkaisu tuolle seinälle?
 

3 kommenttia :

  1. Selkeä ja kaunis keittiö :) Varmaankin sopiva ikkunan korkeus riippuu katsojan silmien korkeudesta ;) Lyhyemmälle henkilölle tuo varmaan riittäisi, koska ikkunan yläreunahan tulee, hmmm, noin 165 cm korkeuteen, vai kuinka? Mutta ehkä parempi näkyvyys tulisi, jos ikkuna olisi korkeampi...

    VastaaPoista
  2. musta nuo yläkaapit näyttää liiaan "lirulta" eli kaposilta, toisi lisää rouheutta kun olisivat korkeammat. Itse en ostaisi rosterisia vaan integ. jääkaappeja, en ole koskaan tykännyt. Samanväriset kaappien kanssa tuo lisää rauhallisuuden tunnetta. tuohon ikkuna-asiaan, niin on jotenkin hassun näköinen, sekä onkohan käytännöllinen kun kaikki roiskeet näkyy siinä, toki tuo valoa, mutta välitilan materiaali pitää olla tosi neutraalia, ettei näytä, että siihen olisi puhkastu reikä. meillä tuli myös. ed taloomme puustellin ja se, että maksoimme 20 000 euroa keittiöstä (kiilto mdf:t) oli ne oikeasti ihan p-ka laatua, heti tuli kolhuja kaapin reunoihin, joita valkolakalla maalatiin piiloon. Itse jättäisin yläkaapit pois tai laittaisin korkeammat, niin sinne oikeasti saisi jotain tavaraakin

    VastaaPoista
  3. Heips! Hyvännäköinen keittiö teille tulossa. Meillä myös ollut kaksi Puustellin keittiötä. Ensimmäiseen kokopuiseen oltiin todella tyytyväisiä ja tämä jälkimmäinenkin, korkeakiiltoinen, on ollut ok. Asennuksessa oli paljon kaikkea häikkää, mutta kaikki virheet tuli kuitenkin Puustellin toimesta korjattua. Onko nuo kylmäkoneet teräs- vai alumiinipintaisia? Meillä näistäkin kokemusta molemmista ja alumiini on kyllä ollut käytännössä PALJON parempi, helppo pitää pinnat puhtaana. Mielestäni tuossa ikkunaseinässä ei ihan täysin kaikki natsaa tai jää jotenkin tunne, että siitä sais paremmankin. Mitä jos ikkuna olisi kapeampi ja korkeampi? Nuo matalat yläkaapit ikkunan päällä, ovatko ne säilytystilan takia välttämättömät? Pidätkö avohyllyistä yhtään?

    VastaaPoista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |