Hiljaa hyvää tulee

torstai 30. elokuuta 2012

Meillä valmistuu hyvää vauhtia autokatos kahdelle autolle. Katoksessa on lisäksi paikka polkupyörille ja puutavaralle sekä varasto. Katosta on tekemässä kaksi rakennusmiestä samasta firmasta, jonka miehiä oli auttamassa myös talon valmistumisessa. Ja hyvää jälkeä tekevätkin. Nyt mieheni on tasoittamassa sokkelia, jotta päästään tekemään salaojia ja sadevesiviemäröintiä. Sitten voi kaivinkonekuski aloittaa urakkansa. Nämä kuvat ovat eilisillalta. 


Pieni takaisku tuli kuitenkin tänään, kun huomasimme, että runkokatselmus oli tilaamatta. Rakennusmestarimme ei ollut huomannut siitä aikaisemmin meille sanoa ja kokemattomina rakentajina sellainen pääsi meiltä tyystin unohtumaan. No saimme onneksi jo maanantaille katselmuksen, mutta pakostakin työmiehet joutuvat jarruttamaan työtahtia.
 

Tällä hetkellä talo näyttää ulkoa tällaiseltä. Räystäslautoja puuttuu vielä hieman, johtuen lähinnä siitä, että katon välikulkusillat on tekemättä puhallusvillan laittajia varten. Räystäät ja rännit käytiin laittamassa maanantaina ja tiistaina. Mukavaa, kun enää ei tipu vesi katolta niskaan. :)


Ylläolevassa kuvassa näkyy pinossa ensimmäiseen kertaan maalattuja räystäslautoja. Huomattavasti helpompi maalata ne kertaalleen ennen asennusta. Kuvassa näkyy myös vilaukselta meidän ulkoruokailuryhmä. Kovasti emme ole siinä ehtineet tänän kesänä istua. :) Talon maalaus on aika hyvällä mallilla ajatellen syksyn tuloa ja hyviä maalausilmoja. Enää puuttuu muutamia yksityiskohtia ja sitten kaikki kohdat ovat kahteen kertaan maalattuja. Autokatos onkin sitten kokonaan eri asia. ;)
 
Tämä päivä tuntuu olleen muutoinkin talorintamalla surkea. Saimme nimittäin tiedon, että uudelle tontille hakemamme poikkeuslupa yksikerroksista taloa varten ei todennäköiseti tule menemään läpi. Niinpä pitää laatia plan B. Siitä lisää myöhemmin. Huomenna esittelen tuon ruokailuryhmämme ja pihasuunnitelmaa. :)
 
Haluaisitteko muuten, että laitan tänne talon pohjapiirroksen? Muita toiveita?  

2 kommenttia :

  1. Mikä tuo teidän talonne maalisävy on? Taittuuko luonnossa enemmän siniseen vai onko ihan harmaa? Hienoa että ootte jaksanut ahkeroida ja maalata talon pariin otteeseen, meillä nyt pohjamaali ja itse maalaamiset jätetään tyystin ensi vuodelle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on Tikkurilan 618X ja mielestäni ihan harmaa. :) Onhan se välillä vaatinut veronsa, mutta onneksi on saatu myös apuja siihen hommaan!

      Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |